Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itt szeretném ismertetni veletek az általam lopott illetve kitalált módszereket pl. esernyőből lámpa.

Elsőnek ajánlanám a fák készítését. Érdemes ilyenkor ősszel felkeresni a természetet ,ugyanis ilyenkorra már kellően szárazak a gyomnövények és mindenki kedve szerint válogathat bennük. Én személy szerint a bogáncsot részesítem előnyben, ugyanis a magvak eltávolítása után, egy szép fatörzs szerű ágacskát kapunk.Kép Ezt esetleg le is lehet lakkozni hogy megvédjük az idő vasfogától. Ezután a Heki FlorPav termékeiben válogathatunk ,hogy melyikkel is alakítsuk ki a fák koronáját. Egy fa elkészítése kb. 10-15 perc.

 

 

 

 

 

Lámpa esrnyőből

Hozzávalók:

Majdnem minden háztartásban találni öreg elnyűtt esernyőt, amit szép vagy kevésbé szép szóval el lehet kunyerálni! Kell hozzá még egy 3-as fehér dióda plusz ellenálás, vékony rézhuzal, cín.

Az esernyő merevítéseiből kivágjuk a fő támasztó rudat ami U alakú és kicsit vastagabb, utána a körbe levő támasztékokat vágjuk ki méret szerint. A méretet tudjuk TT esetén 1:120-hoz.Kép A vastagabb részből vágjuk ki a lámpa búráját a vékonyabbból pedig a lámpa oszlopot. Az egyes elemeket forrasztással illesztjük össze. A búra forrasztásakor forrasztjuk a dióda mínuszos pólusát is a konstrukcióhoz. A plusz pólust rézhuzalhoz forrasztjuk és lehúzzuk a lámpaoszlopban amit forrasztás után fogóval finoman gömböjűre hajtunk. Az ellenálást hozzá forrasztjuk a plusz pólushoz. Ezután jöhet a festés! Én Revell festékeket használok. Egy lámpa elkészítése kb. 20-25 perc + száradás.

 

Kőágyazat

Számos cég készít kőágyazatot ,vagy ilyen vagy olyan formában. Az anyaga lehet műanyag vagy igazi kő. Az ára viszont elég borsos mindkét estben! Én ezt saját erőből oldottam meg INGYEN! Mi kell hozzá: kavicsok, kalapács ,a feleség tészta szűrője valamint finom szitája. A követ szétzúzom a kalapáccsal apró darabkákra. Nem porrá!!! Ekkor jön a durvább szitán történő szitálás, majd utána a finom szitán.A durvább szemcséket szintén apróbb darabkákra töröm.Kép Az egyik csehországban ismert vasútmodellező Radislav Wimmer viszont használt teát alkalmaz erre a célra. Igaz neki H0-ás terepasztala van így nem számít ha egy kicsit nagyobbak a teadarabkák. Nagyon szépen néz ki neki. Itt megnézhetitek a terepasztalát:www.kolejiste-zdar.wz.cz.

 

 

 

 

 Fényjezők olcsón

A hozzávalók: a már fent említett esernyő, cín, egysoros lapos Legó kocka(lehetőleg fekete), diódák a  kívánt színekben (attól függően, hogy mien jelzőt akarunk), szívószál. A legóKép kockát levágjuk a kívánt hosszúságúra ,ezt az szabja meg ,hogy milyen jelzőt készítünk. Kifúrjuk a kockát 2 mm-es fúróval és beleragasztjuk a diódát, én Revell ragasztót használok. Száradás után a diódák mínuszos pólusait az "esernyős" oszlophoz forrasztom. A pluszos pólust vékony huzalhoz forrasztom és lehúzom a lámpaoszlopban. Ismét fogóval óvatosan gömbölyűvé alakítom az esernyő szárat.  Ezután a szívószálból levágom a fenyjelző árnyékolóját ,amit szintén Revell ragasztóval felragasztok a kockára. Ezután már csak a festés és a száradás következik. Ja meg az ellenálások forrasztása a pluszos pólusra.Kép A mínuszos pólus ebben az eseben is a lámpaoszlophoz van forrasztva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sziklafal

Én egy egyszerű módját választottam a sziklafal elkészítésének. Hungarocelből elkészítettem az alapot és ezt finom pucoló malterral vontam be. Ezt az anyagot bármelyik építkezési anyagokkal foglalkozó telepen beszerezhetitek (Fain Putz). Ajánlom a fehér színűt mert a festésnél sokkal szebbet mutat és nem kell több színt használni elég csak egyszerű szürke tempera. Azért elég egy szín mert ott ahol finom homok szemcsék vannak ott sötétebb színt kapunk, ahol pedig nagyobbak ott pedig világosabbat.Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

A sínrendszer karbantartása.

A sínek állandó karbantartást ígényelnek, mivel vékony oxidációs réteg képződik rajtuk. Én ezt úgy oldottam meg, hogy készítettem két tisztító kocsit. A vagon első tengelyére egy T alakú lemezt erősítettem amely szabadon mozog és kopírozza a sínt. A lemez 4 mm-el szélesebb mindkét irányba a síntől ,így a kanyarokban is szépen lefedi a sínt. Erre a lemezre szilikonnal finom dörzsszivacsot ragasztottam. A második vagonra pedig ugyanilyen módon textil került. Mindkét vagont ólomsúlyal leterheltem. A mozdony után az első a dörzsszivacsos vagon és a második a textiles. Így amit az első vagon feldörzsöl azt a második vagon szépen letörli. Kb. 5 kör elég is a pályán és szép tiszta a sín.

Hasznos munkát!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Favourable Blood Intimidate associated with older people

(ATourryhiere, 2018.10.08 21:15)

Compression est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre coeur bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-generique-pas-cher-homme/